Monday, August 08, 2005

Radiology Day!

Pergh..the whole day penuh dengan tutorial and lecture by Radiology Deptmnt..by the time tutorial petang, otak dah tepu, mata dah Myasthenia Gravis and katil dah terbayang-bayang...FULL! tak larat dah sebenarnye tapi tahankan jugak..nasib baik le Dr. Razali postpone tutorial to tomorrow..alhamdulillah..!

Last Friday evening, tetiba rase rindu nak jumpa ikan-ikan kat tasik..so saye pon pegi beli makanan ikan and after pergi pasar malam, saye pon drive ke tasik..pergi le bagi makan ikan kat tempat biase atas jambatan comel tuh..ade one couple tgh bagi makan ikan same sambil bergurau-senda..herm...baik saye pergi dekat ngan diorang, kalo tidak ade plak syaitan yang jadi pihak ketiga! Sambil-sambil bagi makan ikan, mata pon busy menjeling diorang...takde dah aksi-aksi jengkel macam yang dilakukan before saye dok situ..hehehehe..dakwah melalui tindakan harapnye..

Then, Rafid and Aqien datang join kejap sebab diorang nak jalan-jalan kat sekeliling tasik sebenarnye...few minutes after that, they continue their walk..pastu, datang sorang uncle Chinese, sambil borak-borak pasal ikan and macam mane nak bagi ikan yang besar timbul..then he left.. baik jugak uncle nih..siap gelak-gelak lagi bile saye kate kalo nak tengok ikan besar baik pergi laut jek..


Then, datang pulak sorang mamat nih.. alamak!! DIA!! saye ade bagitahu few of my frens pasal ade sorang mamat nih yang pernah letak kertas yang tertulis phone number dia on my car wiper..tetiba dia menegur, "hai..lama tak nampak? busy ke dekat hospital?" erk..dia tahu saye student UIA rupenye...well, berborak le kejap sebab dia tanye pasal medic..kawan dia masuk hospital sebab batu karang pada buah pinggang...dia bertanyakan hal tu le..then dia tanye pasal kertas tuh. saye jawab yang saye pon dah tak tahu kat mane kertas tuh..dia balas "dah agak dah awak akan buang kertas tu.." sambil senyum jek..pastu dia bagitahu yang dah lama dia nak tegur saye cuma tak tahu camane nak start..erk!

Dah nak masuk Maghrib, saye pon mintak diri..dalam hati saye "isy...mengganggu betul.." dari kejauhan saye nampak Rafid and Aqien senyum-senyum...saye bukan dating tau!!! then, he volunteered to walk me to my car...isk, keliru betul...dia siap tanye lagi kenapa saye tak sapa dia mase drive through the post-guard before ke hospital..
"nampak Putrajaya 7512 laju jek, tak tengok kiri kanan langsung..kadang-kadang saje jek buat tak nampak kan?! saye tahu awak kuar dalam pukul 7.30am ke 7.45am.."
saye cakap saye tak perasan..memang pon. rupenye dia memerhati..saye dah agak dah! Lama saye tak pergi ke tasik sebab mengelak daripada dia, rupenye dia menunggu...takutnye...! Fortunately, dia tak tahu nama saye...saye pon tak tahu nama dia.

Nampaknye terpaksalah saye stop buat sementara waktu dengan hobi memberi makan ikan nih dulu...harap dia dah tak tunggu saye...

1 comment:

aserque said...

dare?? dare? dare ga ano hito wa??
halim ker? wah wah wah... ader cerita yg gue tertinggal ni nampak nya!! peminat baru ker??