Tuesday, July 26, 2005

Aikido...great!

Adoih le...i'm having flu and nose blocked! rase macam tak selesa sangat..kalo le ade mini pelocok yang macam kite blajar mase Kemahiran Hidup time PMR dulu, memang saye pam hidung saye nih biar clear sket passage dia...tapi, surely ade hikmah kenapa dapat flu time-time cenggini.. alhamdulillah le jugak..

Actually, nak citer pasal up-grading Aikido last weekend.. alhamdulillah, dah berjaya naik satu level lagi...sebenarnye, cuak gak mase nak up-grading sebab dah le training tak seberapa sebab masing-masing banyak hal, pastu dengar khabar lak si examiner yang nak datang nanti adalah seorang yang agak strict and particular pasal technique..erk! bertambah-tambah le cuak tahap kuda laut masak kicap...nasib baik le ade SIFU yang understanding dan sabar ngan perangai kitorang 3 orang nih... program start hari Sabtu pagi. Training ngan kitorang jek then Sensei Meor datang and training ngan dia lak..then malam punye session, bebudak Aikido UIA Gombak pon join sekali so training le sampai pukul 11.30pm..exhausted gile! Badan dah sakit-sakit tapi kena gak layan these frens yang 'susah-susah aja' datang dari KL semata-mata nak join kitorang..pukul 12 malam baru gi makan malam kat MS ngan the whole bunch of Aikikai...

The next morning, training kejap then start up-grading..alhamdulillah, all 3 of us managed to up-graded..sekarang dah naik 4th queue..actually, bukan le pangkat ataupon kaler belt yang dikejar sangat tapi rase puas hati le sebab berjaya melepasi satu peringkat demi satu peringkat..kalo setakat nak kaler belt yang best-best, baik beli jek belt kat pasar malam yang ade warna-warna pelangi or tak pon, beli le tali pinggang kulit buaya ke, ular ke..baru nampak terer sket! sebenarnye, bile dah naik level yang lebih tinggi ni, makin banyak yang dapat belajar. dan makin banyak ilmu yang kite ketahui..oleh itu, makin yakin kite pada diri sendiri dan tak gentar menghadapi ancaman luar yang kite sendiri tak tahu sebahaya mane..chewwaahh!! Lagipon, mungkin ilmu martial art yang ade pada saye nanti dapat digunakan untuk melindungi ummat yang tercinta, especially sahibah2 muslimah b'coz makin lama makin banyak berita pasal kes rogol le, rompak le, ragut le, bunuh le...anyway, best gak experience up-grading nih...tambah best lagi bile SIFU cakap Sensei Meor bagi saye markah yang agak tinggi during the test..hehehehe! The next up-grading would be 5 days before Ramadhan so nak kena training bebetul sket kali nih supaya tak gabrah cicak bile kena buat nanti...

Okaylah, tu je kali nih.. tak sabar nak balik Putrajaya this Friday! Ummi is going to Korea for a course @ meeting so kena le balik nak jumpa Ummi..mane le tahu boleh pesan barang dari Korea ke..hehehe! lagipon, saye dah kerinduan... :) take care people! Ingat, kita bersaudara kerana kita mencintai Allah yang Satu! Allahu Akbar...

4 comments:

aserque said...

congrats hanin!! nanti kalau2 aku kene atack nanti ko dtg la yer pakai baju sailormoon slamat kan aku wakakaka.. ker ko nak pakai baju superman? errr...*trying to imagine* kowai desu ne... hahaha

Anonymous said...

hanin the supergirl!

Hanin Farhana said...

nih mentibang laut mane le pulak pepandai panggil orang supergirl nih?....

Anonymous said...

ceh...

kalu aku panggil ko superman karang...jadi lain pulak.. aku tanak aa ko berpakaian di luar tabi'i.. haha