Friday, July 15, 2005

A Cool Friday.

Bismillahirrahmanirrahim....

Assalamualaikum all...today is Friday..I woke up quite early this morning..at about 3.30am, after thinking that i was not well-prepare yet for my Ophtalmology viva this evening.. i do follow the study method recommended by Dr. Khairidzan and, viola...it's work! :) just a bit of reading and then memorising what i've read for the past 30 minutes...bagus betul la...if only i've known the method earlier...:) but it's okay, never too late for anything!

Pastu, sms my younger bro in KDU yang tgh busy buat preparation to go to India doing medicine...mengadu kat dia pasal scholar tak masuk lagi...diorang dah dapat JPA since June lagi..kat sini, dah sampai mid-July pon tak dapat lagi...grrrrr! then sambung mengamuk ngan Lini pasal washing machine and Mahallat office punye services yang macam kura-kura... me n Wani dah tekad nak pergi memberontak kat Mahallat office pasal washing machine kitorang tuh...hangin satu badan..nasib baik cuaca mendung and sejuk pagi nih so takdelah 'panas hati' sangat...

Sampai JHC, pergi ward jap sbb ingatkan sumer org dah sampai ward and thought i'm the only one yg lambat (lagi-lagi saye!) tapi rupa-rupanye i'm the only one yang dah sampai...argh.. Shade and Kam dah nekad tanak gi clinic or ward sbb nak prepare for viva...balik kulliyyah balik le..sempat gi klinik and pesan kat staff nurse, kalo Dr Khairi carik kitorang, cakap kitorang tgh study for viva...hehehehe..macam betul jek!

Balik JHC, pergi baca paper jap..tetiba dapat sms dari my bro, Hafiz...

"yo sis..i've put 20 'red-papers' inside your account, in case u need it for the moment. i know it's not that much but it might help u, i suppose..."

waaaa....nak nangis rasenye! my younger bro masukkan RM200 dalam my account! Arghh....terharunye! with his own money pulak tuh...isk...double terharu..! actually, boleh jek kalo nak mintak ngan Ummi or Abah but i'm not the type yang suke mintak duit..few times kena marah ngan Abah sebab lambat mintak duit..sampai Abah pon pesan kat Ummi suruh saye jangan segan-segan nak mintak duit.. tapi nak buat camane, dah terbiase macam ni..

Anyway, hilang sket rase hangin satu badan pagi tadi..to my bro, if u're reading this, i would like u to know that i love u a lot! Muaaahhh...! :)

okaylah, nak sambung baca buku for viva nih...have a wonderful Friday...may Allah bless us all.

5 comments:

Anonymous said...

ha....opis mahalat tu bukannya kura2.. ianya adalah siput sedut yg tak buleh bergerak... ia perlu diselampitkan dengan kuasa kuda 750cc baru buleh bergerak seinci kot.. aku mmg dah lama hangin dengan opis mahalat tu.. tambah2 dgn sorg psychotic person kat situ.. hadoihhh!

-aku yg hangin

aserque said...

a'ah... btol.. mmg siput sedut!! aku kalau pasal nak mengompat mahallat punyer opis ni alamat nyer bergantang2 la dosa aku... ntah aper2.. benci aku...

anyway, share la aper yg dr khairi ajar ko tuh.. teringin gak aku nak try... tips tu utk blaja ophthalmo jer ker for sume posting?

Hanin Farhana said...

itu le pasal..tapi selagi takde org yang pergi jumpa, selagi tuh la diorang ingat kite tak sengsara..hahaha... kalo diorang tanak amik pape tindakan or buat kasar2 ngan kite, i'll write a complaint letter kat suratkhabar..biar malu uia nih..hehehe

asek, pasal study method tu, nanti aku post the method kat sini.. sesuai untuk viva..:)

sHaHiedDaH said...

alaa..siannyer apsal laa g ward? aku rasa dh cukup kecoh dh kitorg xnk g ward ari tuh! nway lega viva dh abis

aku sokong ko hanin bab nk sekeh kepala mahallat n finance nih.geram weih! duit tarak nih..

aserque said...

btol2!!! aku dah kempunan nak makan sushi lama dah ni... sajer jer nak mendera aku yer..siap la korang.. nanti aku hantar hanin yg tere aikido ni...hehehe aku nyer tae kwon do dah lapok la..dah tak igt, so tak kisah eh hantor ko...hahaha