Monday, June 13, 2005

Alhamdulillah...

Hah...lega selepas berjaya membetulkan balik blog saye nih..camane ntah boleh tertukar setting dia sampaikan sumer posts saye tak boleh nak kuar kat main page..member2 yang menjadi peminat setia blog saye nih (chewah! macam ramai peminat jek..) berkali-kali menyoal kenapa diorang takleh nak view blog saye..hehehe..atas permintaan ramai, saye update le blog yang tak seberapa nih..

Anyway, after a week of vacation, saye sudah kembali ke Kuantan, meneruskan kembali perjuangan jihad akademik ni.. A good start for 4th year, i was allocated in Specialized Posting, consists of Dermatology (Skin), Ophthalmology (Eyes), ENT (Ear, Nose and Throat), Anaesthesiology (pasal Bius) and Radiology (pasal x-ray and imaging)..the seniors said that this posting is quite relax..tambah pulak i'm doing Dermatology currently..insya-Allah, altho relax tapi saye tanak terleka nanti..saye sudah ade satu 'hutang' so saye tanak ber'hutang' lagi..

Waktu cuti buat ape? hehehehe..kawen! kahkahkah..bukan saye yang kawen tapi 2 orang pakcik saye mendirikan masjid..Ayah Chik yang merupakan adik kepada Abah dan Ayah Mie, adik kepada Ummi saye...alhamdulillah, sempurna sudah sebahagian daripada tuntutan agama, terlaksana sudah salah satu sunnah Rasulullah.. pengalaman yang saye dapat mase kenduri kawen sangat manis dan bermakna walaupon kepenatan yang amat..bayangkan le, 5 hari berturut-turut saye buat kerja berat dan ringan, daripada melipat tissue, memasak (blajar buat acar Bangkok..best!), menghias bilik pengantin (tak sangka lawa jugak design kami adik-beradik..dapat pujian penduduk kampung Lemal lagi..pheeewwiittt!) sampai le mengangkat hidangan mase kenduri, basuh pinggan dan menggubah hantaran..serba boleh rupenye saye nih...hahahaha!

okay, pasal kerja-kerja nih satu hal le..tapi mase preparation nak kenduri tuh yang best..saye mula mengenal jiran-jiran nenek saye by name..sebelum nih tahu muka jek..hehehe! teruk betul saye nih..diorang tahu saye blajar kat mane, umur berapa and even boleh cerita kat saye peristiwa mase zaman kanak-kanak saye..isk! malu lagi sekali! itu le...the real gotong-royong kenduri kawen yang paling bermakna pernah saye hadiri...

Okaylah..tangan dah penat menaip..lain kali saye sambung lagi..banyak benda nak cerita sebenarnye tapi nak susun jalan cerita tuh payah sket..so, jumpa lagi next time..chiow!


p/s: Bile saye punye turn pulak ek..? hehehe..tunggu Abe kawen dulu le..

8 comments:

aserque said...

sabar la hanin yer... Insya-allah turn ko akan sampai dlm mase terdekat nih.. hehe dah ok pon page ko nih... kemana ikan2 ko dulu tuh menghilang?

asma' said...

tu aah... ingatkan dia mmg buat perusahaan menternak ikan..
apepun enti.. moga cepat2 kawen... ameen..

Hanin Farhana said...

hehehe..ikan-ikan tuh dah takde. tak jumpa address dia..anyway, takpe le sbb gambar tuh macam cantik gak..

saidah: thanks ye sbb doakan saye cepat kawen..hehehe! jangan lawan Ketua ye...

sHaHiedDaH said...

muahaha..ikan2 hanin dimakan kucing2 asma' yg jahat mcm tuan dia hehe...wah2 neng..nk kawen yerr.. hik hik hik

asma' said...

shade bariah: wah wah kutuk aar... kucin2 aku supan tau.. kalau jadi jahat pun, angkara korang la yg mendera dia.. huhu except hanin la kot.. yg didera kucin kuang kuang kuang..
hanin: mmg takmo lawan ketua, tapi jgn ler doa solo2 jer ek.. tok ketua kena aktif dan produktif!!

sHaHiedDaH said...

asma' bainun: hanin kena dera dgn kucing? kesian2.weih! ko soh hanin produce mende?

asma' said...

hanin tu suke time kite doa dia cepat kawen.. so aku kata, jgn la buat ekspidisi solo... doa2kan la kitorg ni jugak..
hehe baru la produktif... byk lagi walimah2 akan datang... *wink*

Hanin Farhana said...

ishh..mesti le doa untuk sumer..supaya tak le jiwa kacau si org tuh bile ntah sape ntah nak habis dah blajar..hehehehe...