Saturday, June 30, 2007

It's About Time..


--- Find the others only on Babaflash.com ---
--- Supported by BukuKita.com ---

Assalamualaykum..


The offer letter from SPA just arrived today... at first, I was " oh my... dah kena start keja ke?".. but after opening it, no date stated yet... phew.... hehehe! In a way, rase berat jugak nak start keja after 2 months of enjoying life... kena buat medical check up pulak... isk.. macam nak masuk skolah or Univ. le pulak.. next week le..

Today also, is my bro, Hafiz's birthday.. he's 21 now. You've grown up le, bro! hehehe.. hope all the best things happen in your life, and semoga Allah permudahkan semua perkara le..

Last Monday (25th June), ade orang tuh sambut birthday jugak.. hehehe.. siyan dia, saye tak dapat nak beli hadiah pape lagi.. nanti le, 1st gaji nanti boleh tebus hadiah balik ek.. but, takde hadiah tak semestinya saye tak ingat ye... sorry, no flowery poem or wishes for you.. just a simple one which I created from my "berkarat" brain.. and heart.. and after all things that had happened, (yang tak berapa best tuh..) I think if we look at the positive side, it is not that bad.. at least we have extra time to do some savings, to adapt ourselves with both our career and also to strengthen our verses memorization.. hehehe.. 3 surah tu ingat dah ke? I myself pon tgh asah balik...

Tomorrow, my lil sis is registering in UTHM (previously known as KUITTHO) in Batu Pahat.. bila dia dah pergi, tinggal le saye and Adek with my parents kat rumah.. then next Sunday, Adek pulak dah start balik her Master prog kat UTM... erkk...! tinggal le saye solo2 kat rumah.. gosh, this is going to be very very discouraging. hehehe! takpelah, selagi orang tuh tak naik kapal, takde la sunyi sangat kot..

Well, banyak masa... banyak kerja.. tapi buat2 tak banyak.. isk..

Wal'asr.. innal insaana lafii khusr..

p/s: Shade, buku La Tahzan tuh mmg sangat berguna.. bile rase down or sedih, and baca buku tuh, rase macam bangun pagi after dah complete deliveries and case presentation mase kat O&G... thanx pal..

11 comments:

FadHiLaH_ said...

kene buat medical check up lg sekali ke b4 keje? argh... x suke nye. hehehe org healthcare x suke buat medical checkup untuk diri sendiri. x sesuai betol...

Anonymous said...

so far.. org area kl dah dpt surat spa tu.. td liyana call sy, dia kata tarikh surat tu 23hb. lambat btul ek.. by the way, keep updating us dgn info2.. sbb klang ni nama jer duk dekat ngan kl, tp slalu jer ketinggalan zaman..

-aa

Anonymous said...

salam..
nampaknya, mood itu sudah kembali. :) mungkin mentari dah bersinar kembali ye. seikhlas dari hati saya, semoga awak bergembira selalu. you deserve the happiness, not only letting your "another friend" happy. salam penuh harapan

|senja itu|

sHaHiedDaH said...

AKU TAK DAPAT SURAT LAGI!!

TAK ACI!! Tak nak kasik aku kejer ker? Aku bukak EspieBucks kang, lagi kaya dari doktor kerajaan. Ahaks! Beria ja..

Btw, ko dah abes baca ek buku tuh, aku tak gerak2 lagi pun, cess.. tazkirah sket member ko sorgn nih hahaa...

eh, suria ada, senja pun ada gerhana tarak ka?

P/s: tetiba ngidam sunny bakery *LOL*

Suria said...
This comment has been removed by the author.
Suria said...

Salam…

Cuti lelama nie mmg seronok…tp, kekadang…boring tahap cipan gak kalo duduk sorang2 kat umah without any activity. What ever it is....appreciate & enjoy your free time, cause when your houseman started…sure u don’t have enough rest & tido time….;-)

Hhmm…tak de hadiah pun tak pe…dapat your sweet birthday card pun dah seronot sgt..hehe.

p/s : korang kan doctor…wat check up sendiri,leps tue wat report sendiri.. tak bleh ker?..…hiks :p

Hanin Farhana said...

shade : takpe jek.. tak lama lagi sampai le tuh.. nway, tak banyak yang kena buat pon.. just medical check up le yang penting..

suria : ye ke? hehehe.. tentiu...

aa : tarikh surat saye 21hb.. lambat sampai kot.. takpelah, prepare dgn revision utk start HO je dulu..

Anonymous said...

aii..sy yg kat klang ni jugak tak dapat surat lagi.. isk isk.. apekah???

takmo bagi keje yee...takpe...oo takpe2..
/me senyum jer.. tak keje lagi bes.. hahaha bleh nyanyi2..jom..


senyum seindah suria
yang membawa cahya
senyumlah dari hati
duniamu berseri... oooo

-aa

sHaHiedDaH said...

Sebenarnya apa kita kena buat. Betul tak, aku faham macam nih

buat medical check up
jumpa magistret etc for akuan berkanun
post a copy of surat perlantikan to spa
bring those papers masa lapur diri kat hospital nanti

betul tak ah?

Anonymous said...

shade, betul dah tu.. cuma ade surat jawapan tu pon kena pos jugak kat spa..

-hanin-

Anonymous said...

kat mana nak jumpa majistret? kena masuk mahkamah ke? isk isk isk.. hanin, nanti citer sket ek pasal surat akuan tu.. dah terkompius dgn surat akujanji..

-aa