Sunday, April 08, 2007

Countdown...




Assalamualaykum...
Actually, baru balik dari short case session with Mr.Shukrimi, our Orthopaedics lecturer.. pergh... terkulat kulat le jugak.. but at least ade le idea on how to act during pro exam nanti...
So, the sequence of last weeks' events....
Monday, 2nd April '07
Theory exam for Psychiatry.. MCQ was quite okay sebab boleh le nak jawab dan tak de la rase nak develop psychiatric symptoms...
OSCE... erk, macam biase tak cukup masa nak jawab.. last2, belasah jek la..
PMP.. pergh! ini soklan exam ke... banyak lain nih! macam mentibang laut pon ade.. few times le jugak saye geleng2 kepala and mengeluh.. tertekan dah... :-(
malam tuh, tido jek sepanjang malam sebab dah tertekan waktu siang.. sampai le terbangun pukul 6am, palpitations and restlessness sebab baru realize, banyak lagi tak baca...
Tuesday, 3rd April '07
my clinical exam was at 10am so sempat le nak baca sket.. bile sampai jek masa, and patient pon dipanggil masuk untuk saye interview.. alamak!!! mamat nih le.... previously, I saw him in the ward talking nonsense and still having psychotic symptoms.. couldn't be clerked mase tuh.. tapi hari exam, dia dah stable.. hehehe.. alhamdulillah, boleh la dapat history dia..
presentation time, MLT panggil pi bilik examiner.. dapat dengan.. jeng jeng jeng.. Dr. Junid yang hensem!! hehehe... tambah semangat nak present.. sempat le sampai management dengan dia and dia kate kalo saye present macam tuh dalam Pro Exam, insya-Allah boleh pass with good marks.... arghhh.. bestnye! the whole day rase lega bile dia cakap macam tuh...
Wednesday, 4th April '07
Rehat jek sepanjang hari.. uiks.. dapat good luck card dari Mr. Sunshine.. :-).. bestnye exam kalo everytime dapat wishing card.. hehehe! thanks Encik... really appreciate that!
Thursday, 5th April '07
start discussion untuk pro exam... alhamdulillah, my study mates semuanye very co-operative and bersemangat.. in a way, saye pon jadik bersemangat jugak nak study.. hehehe... hope Allah will guide us and permudahkan urusan kite semua nanti...
something happened at night, saye tak sempat nak dating dengan Mr. Sunshine... isk.. sorry ye..
Friday, 6th April '07
Revision Internal Medicine dgn Dr. Marzuki.. weeehhh, lain pulak dia sekarang nih.. bertambah selamba and lawak menjadik.. hehehe.. thanks, Doc.. berguna sungguh session tuh..
petang, revision Ortho dengan Mr. Shuk... pergh, banyak yang terlupa.. tapi MCQ boleh le jawab jugak.. peringatan kepada diri sendiri, jangan tamak dalam MCQ!! jawab kalo pasti jek.. kalo tak pasti, leave it...
Saturday, 7th April '07
daytime, sambung discussion with my group.. macam dapat pencahayaan agung di bawah pokok Bo rasennye.. baru recall balik Ortho punye subjects... altho ngantuk and lapa, still sambung jugak becoz we have no time to waste.. petang, Mr. Sunshine nak singgah... erk!
Alamak.... dah berdebar2.. alhamdulillah, jumpa kejap jek tapi meaningful.. thanks to my best buddy, cik Senah sebab temankan.. ibu dia bagi bekal banyak betul!! boleh bukak gerai nih.. hehehe... thanks.. really really really appreciate that..
Sunday, 8th April '07
nih kat depan PC nih.. petang nih nak pi bagi makan ikan2 kat tasik.. siyan diorang, tunggu saye dah lama dah..
so, it is about 14 days to go for my final exam... hope kitorang semua boleh buat yang terbaik and pass with flying colors... tak sabar nak balik rumah dengan tenang, for good...
doakan ye, semua orang....
p/s : probably, this is my last posting before my exam.. so, wish me the best of luck...

2 comments:

sonie said...

all the best hanin!!my exam pulak is in a week time!!

*insyaAllah, if all goes well, i wonder if we're gonna be colleagues! where are u applying to?

yatt said...

all the very best too, hanin...i know u can do this one, like always..prayers goes to u=)

hopefully we'll meet each other again in the near future...aminn