Tuesday, January 02, 2007

Aidil Adha and New Year...

Assalamualaykum...

Alhamdulillah, dah selamat kembali ke Kuantan lepas menyambut Aidil Adha kat rumah.. cuti panjang 5 days, so balik le rumah.. cuma balik awal ke Kuantan sebab banyak kerja nak kena buat..

On the day of Aidil Adha, satu family Mr. Sunshine datang rumah untuk beraya.. hehehe.. tak tahu nak masak ape, so berpakat le nak masak lontong and rendang.. main belasah jek campur bahan2 tapi alhamdulillah, orang tu kate sedap... lain kali boleh buat lagi.. tapi yang paling happy, bile nampak both families could get along well.. syukur sangat! cuma terkilan sket sebab tak dapat nak borak lama dengan ibu dia.. dengan dia pon just bercakap sepatah jek.. heheh.. takpelah, next time boleh cakap lagi..

1st January 2007, terpaksa berangkat balik ke Kuantan.. naik lrt dari sungai besi, tukar kat Masjid Jamek sampai ke Gombak.. duduk dekat dengan satu family Korea.. hahaha! yang bestnye, budak laki tuh sangat comel dan saye dapat le paham sket2 ape yang diorang cakap sebab terlalu banyak sgt tgk citer Korea.. kelakar betul budak perempuan tuh.. tak boleh dok diam, asyik merengus le, toleh kiri kanan le.. sebut "Aisshhhh.." kuat2 le.. then selamat sampai ke Kuantan dalam pukul 7.15pm...

oh ya, glad to know that one of my friend dari skolah rendah and skolah agama same2 kat Bukit Tunku, Puan Nazlee kite, dah selamat dapat baby girl.. cute sgt! congrats to her..

anyway, talking about azam tahun baru... actually, tak de la penting sangat tapi tahun nih macam kena ade azam yang baru supaya ade target and priority... so, saye ade 2 azam yang penting..
pertama : nak pass final Pro Exam end of April tahun nih... supaya boleh kerja cepat2..
kedua : nak bina masjid dah... hehehe.. takleh nak elaborate lagik le, sebab still dalam perancangan.. insya-Allah.. lagi cepat lagi bagus..

okaylah, tu je setakat nih.. doakan la semoga kedua-dua azam saye tercapai.. :)

4 comments:

Mrs Cey said...

bina masjid cepat!!!!!!!!!!!!!!!!! hehehe aku nak nengok :)

yatt said...

wah, aku rasa aku sgt ketinggalan...alamak, nih yg rasa mcm nak jd busybody nih..tp mcm susah jeh nak contact n get iin touch.hehe. nway, happy for u;)

peon said...

hehe yatt bkn ko sorang saje rakan gossipku, aku pun terase mcm nak bzbody.. hehe anyway yup happy for you too.. andddd kalau nak bina masjid, tunggu aku balik for good this summer !

Hanin Farhana said...

esah, yatt and peon : hehehehe... lambat lagi le.. hujung tahun nih pon kire tahun ni jugak kan.. hope korang semua boleh datang le if aku nak bina masjid nanti.. boleh tolong susun batu-bata ke, cat dinding ke, letak kubah masjid ke.. hehehe..