Sunday, November 26, 2006

Dah Selamat Bertunang...






Wah... kepenatan banget semalam, baru balik dari Ipoh for my elder bro's engagement ceremony.. and unfortunately, Abe was not around since he's got some work to do in Jakarta... Alhamdulillah, everything went on smoothly.. rombongan pihak kami sahaja ade 8 buah kereta, with about 40 people.. macam nak pi kawen jek.. but since cuti sekolah, so ramai le yang boleh join.. nih belum ramai lagi.. kalo adik2 Ummi semua ikut, tambah ngan anak2, maybe lagi ramai since my mum has 8 younger siblings..

Basically, nothing much different except that Kak Su (my future sis-in-law) nih ade two elder sisters yang belum kawen, so kire nih melangkah bendul.. actually, nak buat ikut adat ke tak nak tu, terpulang pada family but since this is the first marriage in their side (as well as our side), so the family decided to follow the custom of 'melangkah bendul' nih... and insya-Allah, my bro's wedding would be somewhere in May-June next year, during the school holiday..

p/s: hantaran tuh kitorang buat sendiri tau.. wah wah wah... ade bakat.. hehehe!

3 comments:

sHaHiedDaH said...

suspen ah mung nih.. tgk tajuk n gambo first ingat ko yg tunang, baru nk kecik ati sbb tatau pung. fuhh! sib baik. akhirnya tunang dh abe ko tuh. dh lama aku dok tanye bila nk kawen (since jmpa abe ko masa 2nd yr, ala.. time g uitm shah alam wat seminar nanotech tuh hehe...)

kem slm sket abe ko tuh.

p/s: thn dpn, adik n abe knduri samer ker hehee..

Hanin Farhana said...

hehehe..jgn risau, kalo aku yang nak tunang mesti aku bgth korang.. anyway, kenduri maybe tak same kot.. biar settle abe aku dulu le..

raudhatussakinah said...

:) hi hanin.. tahniah bakal terima kakak ipar ye.hehe.

menarik tuk dikongsi:
http://www.maskahwin.com/index.php?ref=raudhah30