Friday, December 30, 2005

Lepaskan Dia Pergi...


Seseorang berbicara dengan saye tentang cinta...hahaha..walaupon bukanlah topic kegemaran saye (belum amik master dalam hal nih..) tapi pendapat dan idea saye slalunye berupa empathy..saye cenderung meletakkan diri saye dalam tempat si penanya dan kemudian mengeluarkan pendapat berdasarkan ape yang saye akan buat jika perkara itu terjadi pada saye..anyway, saye terjumpa sesuatu yang menarik dan kelakar untuk dikongsi bersama..boleh le nak pikirkan kite nih tergolong dalam yang mane..

Lepaskan Dia Pergi!!

Madah asal
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
jika dia kembali, dialah milikmu...
jika dia tidak kembali, dia bukanlah jodohmu...


Pesimis
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
jika dia kembali, dialah milikmu...
jika dia tidak kembali, dah agak dah pun... dia bukanlah jodohmu...


Optimis
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...jangan bimbang,
dia mesti datang balik!


Curiga
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...jika dia kembali,
tanya dia kenapa??


Tak Sabar
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...Jika dia tak kembali dalam satu tempoh yg diberi,
lupakan dia saja!


Penyabar
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
jika dia tak kembali
teruskan menunggu sampai dia pulang!


Main-main
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
Jika dia kembali, dan anda masih mencintainya
lepaskan dia pergi sekali lagi ....


Aktivis Haiwan
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
Malah, semua makhluk hidup punya hak utk hidup bebas!!!


Peguam
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
Clause1 a of Paragraph13 a- 1in the Second
Amendment of the Matrimonial Freedom


Biologis
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...Dia akan berevolusi...


Pakar Statistik
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...Jika dia menyintaimu,
kemungkinan dia akan balik semula adalah tinggi
Jika dia tak kembali, hubungan awak memang tiada kepastian...

Peminat Schwarzenegger
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
SHE'LL BE BACK!

Pengongkong
Jika anda mencintai seseorang,
Jangan sesekali lepaskan dia pergi...

MBA (Married But Available)
Jika anda mencintai seseorang,
cepat-cepat lepaskan dia pergi
dan cari yang lain secepat mungkin!

Psikologis
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...Jika dia kembali,
super egonya adalah dominan
Jika dia tak kembali, cintanya memang tiada
Jika dia tak pergi2...dia mesti gila!!!

Somnambulist
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...Jika dia kembali,
itu menjadi mimpi ngeri!
Jika dia tak kembali, awak hanya bermimpi!!

Pakar Kewangan(tp bkn yg kejer kat BNM)
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
Jika dia kembali, masanya untuk anda buat pinjaman kewangan baru
Jika tak, kirakan dia sebagai pelaburan yang merugikan!

Pakar Pemasaran
Jika anda mencintai seseorang,
lepaskan dia pergi...
Jika dia kembali, dia memang setia pada satu jenama lelaki
Jika tak kembali, fikirkan jenama lain yg lebih memikat di pasaran


Hmm...people keep on asking me what is my status right now.. well, i'm single and available but not interested and would consider if the right one comes...nyeh nyeh nyeh!

1 comment:

aserque said...

alamak banyak plak kategori yg aku kene nih,. camana tuh? kene pilih satu jer ker? hahaha