Saturday, May 12, 2012

At Last ! 3rd Anniversary in Hong Kong (Part 1)

Assalamualaykum.. Yes! You've got it right! Berpeluang berjumpa dengan kekasih hati di Hong Kong.. :) Alhamdulillah, the trip was kind of last minute but full of exciting experiences and fun! I have to admit, the best travel buddy for me is my husband.. Yes, we fought sometimes.. Yes, we had some disagreement especially when I am tired.. But, I am very happy to be with him even for the short time.. Okay.. actually, saye beli tiket utk ke Hong Kong 2-3 minggu sebelum trip.. tgh godek-godek tiket, tengok Cathay Pacific punye offer is quite okay.. KUL-HK dalam RM960, boleh tahan la.. so beli je dulu, jadi ke tak jadi tu belakang kire.. but Alhamdulillah, after a lot of hardship, dapat la jugak jumpa kat Hong Kong.. Bertolak 27hb Mei, Mr. Sunshine sampai HK from China dalam pukul 4-5pm, whereas saye bertolak dari KLIA pukul 5.40pm.. Akhirnya, jejak kasih dalam pukul 10.30pm.. :) Husband dah beli Octopus card and dah siap-siap beli simcard for me.. I will have to say, HK Airport sangat systematic.. suke! So, we took Airport Express yg macam ERL tu and turun kat stesen mane ntah.. from there, we had to take taxi to go to our hotel.. We stayed in Imperial Hotel kat Tsim Sha Tsui.. very strategic place sbb sangat dekat dgn segala public transport dan kedai-kedai / shopping complexes.. tapi since dah sampai lewat ke hotel dan dah penat, kitorang pon mandi, makan dan terus tido.. The next trip.... TUNGGUUUUU!!! Sorry, tak dapat nak upload gambar..

1 comment:

loly emma said...

Salam. Kak, sy nak tanye pasal bilik sewa di Unipark masih available ke? Kalau ada sila email sy - husnolyusman@yahoo.com atau kol no 0173012696 (Simaa). Urgent. TQ.