Thursday, November 03, 2011

Ramping Rahsia Bahagia????




Herm... rahsia la sangat! bahagia la sangat kan..

Kalau isteri ramping tapi tak mengikut syarak sebagai isteri solehah yang dah ditetapkan dalam Islam, masih bahagia ke?

Kalau isteri tak berapa nak ramping (maklum la, anak dah berderet.. nak ramping camane kan?!) tapi berusaha untuk menjadi ibu dan isteri yang sempurna di mata suami dan anak-anak, tak bahagia la ek?

Kalau isteri ramping molek, tapi perintah suami tak ikut, perintah Allah pon main langgar je, bahagia ke?

Ini kajian kat Tennessee, tak applicable kat negara kite.. tak sesuai diguna oleh masyarakat Islam, termasuk la kat Malaysia nih.. even kalau kat negara mana-mana pun, still tak applicable.. berapa banyak artis-artis hot dan celebrities yang cun-melecun berbody ramping yang bahagia dgn keluarga dan pasangan masing-masing?

Memang betul la, isteri kena jaga badan untuk suami.. tapi itu tak menjamin kebahagiaan.. kalau ramping tapi busuk, bahagia ke?? yuck!!

Satu lagi soalan....

Apa definisi "BAHAGIA" ???

I was asked this question almost 10 years ago, but till now, I couldn't find the exact definition..

Subjective, maybe..

p/s : ini baru la RAHSIA RUMAHTANGGA BAHAGIA

1 comment:

ASLIZA AYUB said...

very true indeed~~