Tuesday, July 18, 2006

Kisah Hari Ini..

Bukak jek suratkhabar, terpampang muka Siti Nurhaliza dan Datuk Khalid Jiwa... kire sequelae daripada press conference yang diorang buat semalam untuk umumkan their true relationship and future planning regarding their wedding.. Tak puas hati!! saye bukan tak puas hati sebab diorang memang ade pape (walaupun tanpa sidang media tuh pon, saye dah tahu diorang ade ape2), tapi saye tak puas hati kenapa isu tuh yang menjadi tajuk utama akhbar?? tak patut betul.. pastu, ade ruang2 kecik kat tepi2 tuh menyatakan tentang satu lagi Tsunami berlaku kat Pulau Jawa yang mengorbankan pulhan nyawa.. tak pulak jadi tajuk besar.. iskk.. pihak media Malaysia nih dah terlalu terpesong.. benda2 hiburan, sensai, gossip panas artis2 dan fitnah yang tak benar tuh boleh dapat tempat sebagai tajuk utama nih...

Dulu kisah Mawi putus tunang, 3-4 hari dok siar berita hal tuh... padahal, si Israel laknatullah tuh tgh menyerang Lebanon, bom sesuka hati, bunuh anak2 kecil kat Palestine, tak dapat pulak kisah hangat kat muka depan... tak lama lagik, mungkin Syria dan Iran pulak jadik sasaran Israel dan Amerika yang angkuh... masya-Allah!!! tiap2 hari pon hati saye sayu, mata saye sakit melihat mangsa bom especially kanak2 terlantar.. mereka dibunuh kerana mereka adalah Muslim, yang tinggal di negara Islam.. berpegang teguh pada aqidah tauhid meng-Esakan Allah, maka itu hukuman yang mereka terima daripada musuh2 Islam..?? Insya-Allah, mereka syahid dan mendapat tempat istimewa di sisi Allah..

Malu...malu saye! Tak dapat berbuat ape2 ketika melihat saudara2 seIslam saye sendiri terseksa..hanya doa yang mengiring perjuangan kalian, saudara-saudaraku.. satu hari nanti, saye teringin nak menabur khidmat dan join MERCY, menolong mangsa2 bencana alam yang memerlukan.. teringin nak ke Bam, Iran ketika gempa bumi yang dahsyat dulu.. teringin jugak nak ke Acheh mase tsunami melanda... ke Iraq mase Amerika mula nak menceroboh.. dan nak ke Palestine, sama-sama merawat saudara2 tercinta dan merasai ape yang mereka rasa.. tapi, Ummi tak merestui.. Abah melarang.. itu satu hasrat saye..satu hari, saye harap saye dapat berbuat bakti..

p/s : Ya Allah, kekalkanlah hatiku teguh di atas landasan-Mu yang Engkau redhai.. Berikanlah kekuatan hati kepada Muslimin di seluruh dunia yang sedang ditindas hanya kerana mengagungkan kalimah tauhid "Laa ilaaha illallah"....hapuskanlah musuh-musuh Islam sebagaimana Engkau menghancurkan kaum 'Aad dan Tsamud...amiin..