Saturday, August 11, 2007

HUKM Ho Reporting Duty... huhuhuh..


Assalamualaykum...

Alahmdulillah, saye masih ade kekuatan untuk update blog walaupon sepuluh hari yang lepas is my busiest days... frankly, saye kepenatan bekerja. mungkin dalam proses baru nak adapt ngan working environment in HUKM, thus making me a little bit shock.. huhuhu.. betul la sesetengah org cakap, sure nangis le kalo memula keja nih.. and I did... hehehe.. tapi sekali je ye, sebab dah penat sangat.. gratefully, ade yang sudi mendengar dan memujuk.. :)

HO-life is busy, regardless kat mane le kite keja.. in the first month, I would say the adaptation period is very important.. that's the moment when u have to organize urself with a lot of works.. yang bukan kerja kite pon (sebenarnye kerja MO atau registrar) akan jadik keja kite.. so be prepared.. anyway, i have confidence that everything would be okay after a month..

Kat HUKM, saye kena posting kat Obs and Gynae.. lagik le mencabar!! dengan macam2 karenah MOs and specialists, nak layan nurse yang macam2 perangai.. ade yang baik, alhamdulillah diorang faham le yang saye nih baru keja tak sampai 2 minggu.. tapi ade yang kerek, boleh cakap yang saye sepatutnye jadik competent macam org lain after a week of tagging (nih maksudnye kite ikut HO lain buat keja, to observe how they work..). tapi takpe, sebab bile dapat sambut baby and bile patient berterima kasih pada saye, terubat le sket penat tuh... tak hilang tapi sekurang2nye rase kite dihargai..

And lebih mengharukan, last Thursday pulak saye jumpa Dr. Samsul, my fav lecturer back in Kuantan, kat ward... to visit his sister-in-law, tak salah saye.. dia tegur saye sbb saye tak perasan, dok buat kerja.. then tak sempat entertain.. lepas tuh baru saye sms dia and apologize.. He sms-ed me back
" Takpe, yang penting jangan mudah give up. Jumpa u di post-grade nanti. banyak tawakal pada-Nya. kerja u mudah nanti.."
Terharu dengan pesanan nih.. hehehe.. oleh itu semangat saye pon naik le..

Herm... tak boleh panjang2 kot, banyak keja nak buat.. anyway, my convocation is on 26th August.. alhamdulillah, dh dapat pelepasan..

Doakan saye kuat, doakan saye tabah.. Terima kasih atas pengertian semua yang masih memahami diri saye..

p/s : rase2nye saye akan jadik lebih kurus.. kalo on call, sure tak sempat makan.. Mr.Sunshine, makan skali bagi pihak saye ye.. huhuhu..

4 comments:

Suria said...

Sabar la ye, Insya-Allah..besar ganjaran yang Allah sediakan tue nanti..Tenangkan hati & betul kan niat.

Doctor pun bley kena sakit. Kalo asyik tak sempat makan, nanti jadi lain plak..beside that u need energy to work. Especially..during on call.

last word...Chaiyokk!!! ;-)

Yat Ekhram said...

hmm doktor hanin..kang saye deliver jgn lupe sambut yek..:)

Hanin Farhana said...

suria: thanks.. :) with ur du'a, i know i can survive... ingat aim kite ye..

yat: boleh jek.. hehehe.. just let me know and make sure masuk spital yang saye keja le..

Anonymous said...

[url=http://naajgraj.pl]Gry online[/url]