Wednesday, July 04, 2007

Oh Happy Day.. :)


click picture for larger view

Assalamualaykum...

Happy sgt hari nih, sebab dapat jumpa dengan cikgu saye dulu mase kt SSP, yang saye dah anggap macam emak sendiri.. jumpa kejap pon takpe, sebab yang penting the precious moment that we share together.. tadi pi jumpa kat tempat yang selalu kitorang lepak mase skolah dulu, The Mall.. my adik angkat pon ikut skali.. si Echah tu dari jauh dah jerit "Kak Haniiiinnn.." isk.. malu malu.. orang sekeliling pandang jek sebab suara dia dah le stok menggegar alam, tambah pulak dgn gelak yang kuat tuh... hehehe! still bubbly macam dulu.. kelakar le makcik tuh...

Citer punye citer, terkeluar le kisah mase ade sorang kawan skolah saye mase dia kawen.. husband dia tuh pilihan keluarga. Kawan saye nih memang selamba n happy-go-lucky orangnye.. nak jadik cerita, mase hari dia kawen, dia sibuk dok mengendap kat pintu menunggu rombongan pengantin lelaki sampai, dgn pakai baju pengantin and siap mekap semua dah.. nampak jek keta rombongan sampai, dia pi menjerit kat seisi rumah.. "HOIIII..... PENGANTIN LELAKI DAH SAMPAI!!" Hahahaha! habis kena marah ngan orang2 tua.. dia lupa kot, dia yang jadik pengantinnye hari tuh... kitorang gelak terbahak2 kat kedai makan tadi... ade ke patut die jerit macam tu..

Insya Allah, 1st September nih batch saye akan buat gath besar2an kat skolah lama kami kat Jalan Kolam Ayer dulu... A lot of memories there, sure bertambah banyak le cerita yang timbul... really looking forward for that..

Okaylah, itu je kot hari nih.. bile adik saye dah balik UTM, laptop nih pon diangkut skali so probably saye akan hibernating for quite some time.. ingat nak pasang modem baru le kat PC saye tuh.. berapa ek seketul modem nowadays?

Till then, taking care la ye semua...


p/s: This is such a happy day for me.. :) walaupon pagi tadi frust sebab tak dapat buat medical check up lagi, semua dah fully booked kt KK Putrajaya nih.. seems like kena buat kat private jugak..
p/s: Mr Sunshine, enjoy yourself kat Penang tu ye.. takpe sorang2 pon, because actually u are not alone.. :)

8 comments:

Anonymous said...

takyah beli modem la..
pasang jer broadband terus.. or pasang wireless cam kat EspieBucks.. hehe

bestkan jumpa kawan2 lama.. rasa macam tak cukup sehari nak bercerita semua benda..

kawan awk tu klakar lah.. apesal la dia pergi jerit... sama jer cam kawan bariah hahaha

-aa

Suria said...

Thanks! Selagi ada internet excess & fon coverage, insya-Allah...ok jer kat mana2 pun :)

Si Echah tue excited sgt nak jumpa akak angkat dia ler tue. Dah ler korang nie satu basketball team. X-Captain lagi memasing..hehe ;)

Erm..pasal kwn awk tue kan, maybe dia lupa yang dia jadi pengantin ari tue kot..:-p.

Jgn hibernate lelama sangat...keep blogging ye. Nanti kawan2 awak sumer boring..hehe

sHaHiedDaH said...

Ces patot ler aku tersedak jer.. ada org sebut. Aper gi neng, meh ler EspieBucks aku. Ko nak sekhemah dgn asma' ker nak khemah len...Resepi nya menyelerakan (baca blog aku)

En suria meninggalkan kl nnti banjir la kl. UTara nih memang dah panas...

Hanin Farhana said...

Ye ke? beli broadband ek? hehehe.. akan difikirkan..
shade, mane ade banjir le.. tak main le hujan2 nih... :-p

Suria said...

hehe...tak pe, sampai Jumaat petang je. Lepas tue balik KL, insya-Allah :)

anonymous said...

hujan lebat tu takde la kot.. tapi agaknya mendung dan gerimis jer memanjang kat putrajaya tu huhu
ala.. pas gerimis nanti kan ada pelangi bersinar gemilang.. :P

Anonymous said...

cik hanin,

kita pernah kenal tapi tidaklah terlalu rapat. di UM masa ambang asuhan dulu, awak pernah pinjamkan pemadam awak pada saya. pemadam tu ada lagi dengan saya. ingat lagi tak? ataupun, kita pernah jadi partner practise cakap jepun sebab sensei nak pasangan laki & perempuan. sayang sangat, awak keluar sebelum sempat kita kenal lama.
wishing you the very best of life. encik suria, jaga dia elok-elok.

.: senja itu :.

Suria said...

baik lah en/cik anonymous..:-)