Tuesday, November 08, 2005

What's Next?


Assalamualaikum...alhamdulillah, back in one piece after Eid holiday..terubat rindu saye nak jumpa ngan Ma (my maternal Grandma) dan sepupu-sepupu yang comel dan montel.. Kat kampung tuh, biase la kena jadik all-rounders since saye adalah cucu perempuan yang paling tua..so kena jadik bibik kat dapur as well as jadik guru tadika mengasuh babies..takpe, preparation to be a real 'mother' nanti..hahahaha! kidding okay.. mase raye ketiga tuh, teringat lagi tetiba jek dari pagi ade ramai orang ziarah rumah kami..ape lagi, jadik pembancuh air professional le saye..tak putus-putus sampai le ke Zuhur..nasib baik le ade Adek yang menolong. Kalo kena kutuk air tak sedap pon, at least sama-sama kena kutuk...takde la saye sorang...

Musim perayaan nih, Kelantan specifically kampung saye Pasir Mas was very crowded..asal nak bergerak dengan kereta jek, sure traffic jam punye la...tension gak kekadang sampaikan rase malas je nak keluar rumah..cuma, satu yang saye perasan, Kelantanese are a high-risk behaviour group in terms of road/traffic users...daripada bus, lorry and car drivers sampai le ke motorbikers, yang naik basikal, pembawa beca mahupon pejalan kakinye...pergh..!! tertekan jugak jiwa bile ade atas jalan tuh nak menghadap kerenah orang yang tak ikut peraturan dan buat jalanraya macam hakmilik dia...jalanraya nih Samy Vellu yang punya tau!! ntahle, cakap lebih2 kang terasa pulak...

After raye, my academic and non-academic schedules are quite unbelieveably pack.... this is the list of my unfinished tasks...
1) case write-up OPD
2) KAP scoring of Breast Cancer yang public health punye kerja research
3) projek Gumum (since Andak takde, i have to take over his job..kan senang kalo dia ade kat Kuantan..nyeh nyeh nyeh!)
4) Home Visit punye report
5) Seminar Domestic Violence..
6) study nak exam lagi....

Overall, i think i have to rearrange my schedule supaya sempat nak siapkan mane2 yang penting and nak dekat dateline dulu...non-academic works (eg. main basketball, swimming and etc.) yang tertangguh pon kena buat jugak..argh! sape kate 4th year nih honeymoon year?? Honeymoon cystitis aku...!!

Okaylah, nak buat benda yang sepatutnye dibuat..to all my frens, Babeh, Asek, Asma' Ghajo, Shade, Ana, Maton, Lini, and sumer2 yang tak sempat nak mention kat sini, just nak wish u all.... EID MUBARAK AND MAY ALLAH BLESS ALL OF US....

2 comments:

aserque said...

hahaha name aku ader...suke!!suke!! neway slmt hari raya to you too bebeh...
akhirnyer ketiadaan andak di kuantan mengundang windu di hati yer... huahahahhahah

Anonymous said...

ahahahaha
sejak bila lak i dpt title ghajo neh..
slamat menghabiskan keje la yer..
jom posa nam!

-asma'